Juubeldage kohvisõbrad. Uus uuring annab mõista, et inimesel kes joob päevas kaks-kolm tassi olgu siis kofeiiniga või kofeiinita kohvi, on väiksem võimalus surra teatud haiguste tagajärjel kui kohvipõlguril.
 
Arvatavasti suurima sellelaadse uuringu käigus jälgiti 16aasta jooskul kümnes Euroopa riigis rohkem, kui 500 000 inimest. Uuringut juhtinud epidemioloog Marc Gunter ütles, et kohvijoojate maks ja vereringeelundid olid tervemad kui nendel, kes kohvi ei joonud, ja kohvisõpradel esines vähem põletikke. Need leiud näitasid ühtlasi, et suurem kohvitarbimine seostub väiksema suremusega ükskõik millistesse haigustesse, lausus Gunter, kes juhatab Prantsusmaal Lyonis Rahvusvahelise Vähiuuringute Keskuse toitumise ja ainevahetuse osakonda.
 
Varasemate väiksemate uuringutega on avastatud, et kohvi joomine seostub suurema vastupanuvõimega teatavatele haigustele, kuid Gunteri leiud tõestavad seda senimaani kõige kindlamini. Eriti torkas see seos silma seedeelundkonna haiguste ja just surmavate maksahaiguste puhul, ütles ta.
 
Gunter rääkis, et järgmine samm on analüüsida kohvi keemilist koostist, et püüda mõista, mis teeb selle joogi nii kasulikuks. Nii, et ta naaseb oma uurimustöö juurde – ja meie peaksime vist naasma kohvikannu juurde, et tass jälle täis valada.
 
Algallikas: National Geographic