Single estate: Ostame tihti kohvi mõnelt kindlalt kasvatuselt, kus see on kasvanud ja ka töödeldud. Sellist kohvi kutsutakse nimega Single Estate.

Single origin: Sageli moodustavad mõne piirkonna põllumehed ühistuid ja kogukondi, kus toodetakse kindlat sorti kohvi ühtsete meetoditega. Sellisest piirkonnast tarnitud kohvi kutsutakse Single Origin.

Kohvisegud: Eri maailma paikadest tarnitud kohvisortides on väga erinevad maitsed ja aroomid. Segades erinevat tüüpi kohvisorte võime täpselt kontrollida lõpptulemust ja nii luua huvitavaid ja tasakaalus maitsekombinatsioone. Näiteks täidlaselt magus Brasiilia kohv tuleb paremini esile hapukalt marjase Keenia kohviga segatult.

Mikro-osa: Kõige tüüpilisemalt mõeldakse mikro-osa all sellist kohvi, mis on korjatud saagi kindlal etapil, mida tahetakse eriti esile tõsta. Näiteks korjatakse kohvi ühe päeva jooksul. Mikro-osa võib tähendada ka erilisel viisil töödeldud kohvipartiid.

Sort: Coffea-perekonnas on umbes 100 eri sorti, millest tuntuimad on Coffea Arabica ja Coffea Canephora (robusta). Suurem osa maailma kohvisortidest on Arabica , mis oma maitse poolest  on mitmekülgsem ja pehmem. Robusta on maitse poolest natuke mõrum, kuid samas on selles vähem kofeiini. Robustat kasutatakse tihti ühe osana espressosegudes.

Protsess: Pärast saagikoristust töödeldakse kohvimarjad vastavalt soovile. Valitud meetodiga tõstetakse esile teatud kohvi maitseomadusi.

Kõrgus: Kui kasvatada kohvi kindlal kõrgusel merepinnast, siis selle maitse areneb teisiti. Kõrgel kasvatatud kohvis on rohkem maitset ja aroomi. Suur osa kohvisortidest kasvab 1250–2000 meetri kõrgusel merepinnast.

Röstimine: Tarnitud kohvi saavutab oma lõppmaitse meie enda röstahjudes. Üldiselt kasutame oma kohvi röstimisel keskmist rösti, mis annab kohvisordile hapukama maitseprofiili võrreldes näiteks tumeda röstiga, mis teeb kohvi maitse tihti mõruks. Röstime kohvi niinimetatud Slow Roast –meetodil, mis tähendab umbes 12–15 minutit röstimisaega.  Tänu normaalsest aeglasemale röstimisajale saavad maitsed rahulikult esile tulla ja nii saavutavad oad ainulaadse maitse.

Sordid: Samal viisil, nagu veini valmistatakse erinevatest viinamarjasortidest, nii ka Arabica-sorte on maailmas sadu. Sordid võivad olla omavahel vägagi erinevad.